Sjednica Skupštine FSRS: Zeljković najavio pomoć mladima i gradnju terena u Srpskoj

13.05.2022. | 21:16

Fudbalski savez Republike Srpske u teškoj i izazovnoj 2021. godini poslovao je pozitivno i sproveo je niz značajnih projekata od velike važnosti za budućnost ove igre na prostorima srpskog entiteta, a u narednom periodu biće još mnogo projekata veoma bitnih za poboljšanje infrastrukture i uslova za klubove koji su prvi put imali značajnu pomoć Saveza. To je glavni zaključak zasjedanja redovne godišnje Skupštine FSRS koja je održana u maloj vijećnici Banskog dvora.

„Iza nas je veoma teška i izazovna godina zbog pandemije korona virusa koja je usporila određene stvari, ali sada samo na njenom kraju i nije nas zaustavila u našim namjerama. U naredom periodu posebnu pažnju obratićemo prema mladima, a jedan od krucijalnih projekata je izgradnja šest ili sedam terena sa vještačkom travom, tri sa hibridnom travom, kao i postavljanje reflektora u Trebinuju, Istočnom Sarajevu i Prijedoru“, istakao je Vico Zeljković, predsjednik FSRS.

Sjednici Skupštine prisustvovala su 52 člana od mogućih 55, a sve odluke du donesene jednoglasno uz određene diskusije koje su se vodile u pozitivnom smjeru, prevashodno zbog činjenice da što je budžet Saveza za minulu godinu bio udvostručen, obezbijeđen je i sponzor prvoligaškog takmičenja. Savez pokrva 50 odsto kotizacija i plaćanja službenih lica klubovima u svim rangovima, što je stavka od 850.000 maraka, što je više od sadašnjeg budžeta koji je prošle godine iznosio oko 750.000.

Prije sjednica Skupštine održana je sjednica Izvršnog odbora FSRS.

U Disciplinsku komisiju umjesto Danijela Jošića imenovan je Ane Mihajlov (PFS Doboj), u Apelacionoj komisiji Velibora Bodirogu ubuduće će mijenjati Teodora Vuksanović (PFS Trebinje), dok će Drugostepenoj komisiji za licenciranje Aleksandra Gaćanovića zamijeniti Marko Mihajlović (PFS Doboj). Sve ovo verifikovano je i na Skupštini.