“Sjedimo ovdje kao patke”: Skandal na početku Rolan Garosa, teniserke napustile teren

27.09.2020. | 13:25

Samo 30 minuta poslije početka Rolan Garosa, Viktorija Azarenka se pobrinula za prvi skandal na pariskom Grend slemu. Ili, zapravo, krivci su organizatori ovog takmičenja.

Nakon tri odigrana gema između Bjeloruskinje, dvostruke osvajačice Australijan opena, i Crnogorke Danke Kovinić, kiša je prekinula njihov duel, ali im je naloženo da na terenu sačekaju da se vrijeme popravi.

“Mora da se šalite! Zar ne vidite šta se dešava. Šta radimo mi ovdje? Ja jesam došla da igram, znate da nisam od onih koji se žale, ali ovo stvarno postaje nevjerovatno smešno”, rekla je Viktorija Azarenka.

Kada joj je poslije posete supervizora rečeno da mora da sačeka na terenu, odbrusila je.

“Ne, neću da čekam ovdje ni minut više, jer mi je hladno. Osam je stepeni. Ja živim na Floridi, navikla sam na toplije vreme, rekla je Azerenka, a zatim se obratila Kovinić: “Da li ti želiš da ostaneš na terenu?”

Crnogorska teniserka je rekla da ne želi, a onda su odlučile da napuste teren. Prije toga Azarenka je imala još jedan komentar

“U čemu je poenta. Sjedimo ovdje kao patke”, pitala se Azarenka. Onda su obje napustile teren, a vratile ss se kada se vrijeme poboljšalo. Azarenka je potom ostvarila trijumf od 6:1, 6:2, piše Avaz.