Sjećanje na legende fudbala! Otvorena izložba u čast Siniše Mihajlovića i Paola Rosija

05.09.2023. | 21:53

Izložba posvećena legendarnim fudbalerima Siniši Mihajloviću i Paolo Rosiju svečano je otvorena večeras u Muzeju savremene umjetnosti u Novom Sadu.

Izložbu je otvorio ambasador Italije u Srbiji Luka Gori koji je tom prilikom istakao da ova dva velikana svjetskog fudbala predstavljaju oličenje povezanosti dvije zemlje i dva naroda.

”Okupili smo se ovdje u znak sjećanja na dvojicu čuvenih igrača, omiljenih i u Italiji i u Srbiji. Drago mi je što se poslije uspjeha u Beogradu, ova izložba održava i u Novom Sadu. Uz brojne sportske uspjehe u domovini i Italiji, Siniša je neko ko je uspio da ujedini navijačke klubove Italije u najtežim trenucima”, kazao je Gori.

Direktor izložbe Marko Skenbri izjavio je da se ovom postavkom pokazalo koliko je na Sinišu Mihajlovića veliko sjećanje ne samo srpskog, već i italijanskog naroda.

”Siniša je bio ponosan Srbin ali on je i dio Italije. Bio je oženjen tamo, njegova deca tamo žive i smatramo da je djelimično Italijan i na tome na ovaj način želimo da mu zahvalimo. I bilo je vrijeme da se on kroz ovu izložbu vrati kući. Ovdje smo da slavimo dvije ikone, Paolo je i dan-danas zapamćen i slavljen kao najbolji fudbaler Italije”, rekao je Skenbri, prenosi Tanjug.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i porodica Siniše Mihajlovića, kao i njegovi saigrači iz FK Vojvodina. Izložba će trajati do 30. septembra.