Sjećanje na košarkaša: Godinu dana od smrti Stevana Jelovca

05.12.2022. | 13:29

Danas je navršeno tačno godinu dana od velike tragedije – smrti srpskog košarkaša Stevana Jelovca.

Petog decembra 2021. godine zvanično je potvrđeno da je preminuo košarkaš koji je rođen 1989. godine u Novom Sadu. Najljepšim riječima o srpskom krilnom centru govorio je cijelokupan košarkaški svijet.

Jelovac je doživeo moždani udar 14. novembra 2021. godine na treningu svog tima – grčkog AEK-a. Tim se ubrzo nakon toga oglasio istakavši da je stanje srpskog igrača stabilno, ali i dalje kritično. Međutim situacija se potom pogoršala i nekoliko dana prije smrti Jelovac je prebačen u Srbiju, na zahtjev porodice.

U AEK je stigao u leto 2021. godine, a sezonu pre toga proveo je u Japanu. Nosio je dres Mege, Crvene zvezde, Antalije, Kazerte, Saragose, Ritasa, Nižnjeg, Bamberga, Gazijantepa. Za reprezentaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i odigrao je 11 utakmica, prenosi Sportklub.

AEK iz Atine je pred meč petog kola FIBA Lige šampiona povukao je dres sa brojem 13, koji je nosio Stevan Jelovac. Kasnije je najavljeno da će hala AEK-a, koja se renovira, poneti ime po pokojnom srpskom košarkašu.