Široki pošteno namučio Igokeu u Laktašima!

29.05.2021. | 19:27

Aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine zadržali su stoprocentan učinak u “Ligi 6”.

“Igosi” su u dvorani u Laktašima savladali košarkaše Širokog i stigli do osme uzastopne pobjede, ali su žestok otpor favorizovanom polufinalisti ABA lige pružili gosti iz Hercegovine.

IGOKEA – ŠIROKI 85:82 (21:22, 21:17, 24:24, 19:19)

U prvoj četvrtini, koju su gosti riješili u svoju korist minimalnom razlikom (22:21), vodila se ravnopravna borba na parketu, koja je i nastavljena u drugom periodu.

Aleksandrovčani su uspjeli da preokrenu rezultat do odlaska na odmor, na koji se otišlo sa prednošću domaćina od “plus tri” (42:39).

Treća četvrtina protekla potpuno izjednačeno (24: 24), pa je pred odlučujućih 10 minuta ekipa sa “Pecare” zaostajala samo tri poena, a onda početkom četvrtog kvartala i preuzela vođstvo.

U tim trenucima vodila se žestoka borba, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi se u posljednjih 50-ak sekundi ušlo sa “plus tri” u korist aleksandrovačkog tima, da bi potom uslijedili promašaji i na jednoj (Aron Tomas, Mate Mandić i Jure Zubac) i na drugoj strani (Marko Jošilo) pa je ostalo 85:82.

Najefikasniji u domaćem taboru bili su Dalibor Ilić sa 17 poena, Stefan Fundić je ubacio poen manje, Darko Talić i Milan Vulić postigli su po 14 pogodaka, dok je još dvocifreni učinak ostvario Nikola Jovanović sa 11 koševa.

Kod Širokobriježana prvo ime utakmice u Laktašima bio je Aron Tomas sa 22 pogotka, a pomagali su mu Dario Drežnjak sa 15, te Jure Zubac i Patrik Ronald Rembert sa po dva poena manje.

Kako piše “Mondo” portal, izabranici Dragana Bajića zadržali su lidersku poziciju sa omjerom 8-0, dok je Široki na omjeru 3-5.