Siner odigrao za Đokovića: Janik poslao Novaka u polufinale Mastersa u Torinu

17.11.2023. | 07:10

Italijan Janik Siner pobijedio je sinoć Danca Holgera Runea u posljednjem meču “Zelene grupe” Završnog mastersa u Torinu i tako omogućio najboljem teniseru svijeta, Srbinu Novaku Đokoviću, plasman u polufinale

Siner je slavio rezultatom 2:1 (6:2, 5:7, 6:4).

Novak je ranije juče savladao identičnim rezultatom Poljaka Huberta Hurkača.

Siner je osvojio prvo mjesto na tabeli “Zelene grupe” sa tri pobjede, dok je Đoković drugi sa dva trijumfa i jednim porazom. Rune je treći sa jednom pobjedom i dva neuspjeha, dok je Hurkač četvrti sa jednim porazom. Poljski teniser je zamijenio Grka Stefanosa Cicipasa, koji se prije dva dana povukao sa turnira zbog povrede. Grk je posljednji na tabeli sa dva poraza.

Meč između Sinera i Runea je trajao dva sata i 33 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel italijanskog i danskog tenisera, a prvi trijumf Sinera.

Italijan je prvi set dobio 6:2, a velika borba je viđena u drugom setu, koji je pripao Runeu rezultatom 7:5. U trećem setu igralo se gem za gem do rezultata 4:4. Siner je potom napravio brejk u devetom gemu, a onda je na svoj servis stigao do pobjede.

Polufinala turnira u Torinu su na programu u subotu. Đoković i Siner će svoje protivnike u polufinalu saznati poslije sutrašnjih mečeva trećeg kola u “Crvenoj grupi”.

Španac Karlos Alkaraz će sutra od 14.30 časova igrati protiv Rusa Danila Medvedeva. Od 21 sat će se sastati Nijemac Aleksandar Zverev i Rus Andrej Rubljov. Medvedev je već obezbijedio polufinale sa dvije pobjede, dok Zverev i Alkaraz imaju po jedan trijumf i jedan poraz. Rubljov je posljednji sa dva poraza.

Đoković brani titulu u Torinu. Srpski teniser je još ranije obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri.

Oznake: Đoković, Siner, Torino