Sin legendarnog trenera: Ćiri je teže nego ikad, jako teško podnosi bolest i godine

06.09.2021. | 13:04

Region je ražalostila objava slovenačkih vijesti kako je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević u lošem zdravstvenom stanju, te da se onako, na izmaku snaga, oprostio od svih Slovenaca.

Kasnije se javio Ćiro, rekao da su slovenački mediji to upakovali i uvalili ga u probleme, jer mu telefon ne prestaje zvoniti.

Ipak, stanje trenera svih trenera nije najbolje, a to je za “Večernji list” potvrdio njegov sin Miroslav Blažević Junior.

“Brine me kada ga vidim potištenog, nikad mu nije ovako teško palo, a prošli smo već i dvije operacije. Prošao je toliko generacija, odgojio je silnu djecu, ne samo svoju, on je čovjek iz naroda i narod mu jako nedostaje. Nedostaju mu šetnje, kafa u gradu, prijatelji i poznanici”, rekao je Ćirin sin.

Zatim se osvrnuo na težinu reputacije neuništivog koju je Ćiro izgradio.

“Nije to ništa čudno, iako je ponekad jako teško nositi se s činjenicom da ga smatraju neuništivim. Ćiri se ništa ne može dogoditi, on će živjeti vječno. Ali Ćiro se već godinama žestoko bori. Ovaj put mu je najteže nego ikad, nikada prije mu nije ovako teško palo. Jako teško podnosi bolest i godine, iako doktori kažu da se u 90 odsto slučajeva ovakav problem može uspješno riješiti. Ali godine i bolest, znate njega, teško mu pada što nije više među ljudima. Priča kako je nedavno još skijao i kupao se ljeti”, govori Ćirin sin, te nastavlja:

“Idemo na terapiju radiovalovima, hemoterapiju nisam dozvolio, ubilo bi ga to! Ova tehnologija trebala bi djelovati, moramo odraditi još osam od 26 terapija i nakon dva mjeseca čeka nas snimanje, tada ćemo znati je li naša pobjeda. Ako nije, ne znam što da vam kažem, nadamo se da ćemo pobijediti. Iz cijele regije dolaze ovdje na terapiju kojom se liječimo i nadamo se najboljem”, otkrio je Miroslav Blažević Junior u razgovoru za “Večernji list“.