Sferopulos pred Efes: Moramo da budemo pametni

30.11.2023. | 14:50

Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak od 20 sati protiv Anadolu Еfesa meč 11. kola Еvrolige i pokušaće da preokrenu situaciju u svoju korist nakon niza neuspjeha.

“Crveno-bijeli” čekaju ovaj duel sa učinkom 3-7, dok su gosti u nešto povoljnijoj poziciji sa polovičnim bilansom do sada.

Svjesni su u Zvezdi da bi svaki naredni poraz dodatno udaljio ekipu od zacrtanog cilja a to je plasman u doigravanje.

Utiske pred meč sa turskim sastavom iznio je trener Zvezde Janis Sferopulos.

On je napomenuo da kadrovski problemi narednog rivala ne smiju skrenuti fokus njegovih igrača sa pripreme meča koji mora biti najbolji mogući.

“Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji ima vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izostanke, ne bi trebalo da nam pomjeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rješenja i mogu da nadomjeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zamijeniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo koncentrisani, i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik en rola i moramo dobro čitati njihovu igru”, poručio je grčki strateg.

Branko Lazić je krenuo sa treninzima uz kontakt međutim njegov nastup u petak je neizvjestan.

“Ne znamo da li će igrati, počeo je da trenira, danas je trenirao uz kontakt, a sutra ujutru poslije šuterskog treninga ćemo vidjeti”, rekao je Sferopulos i dodao da Adam Hanga još uvijek nije spreman.

Šabaz Nejpir će i protiv Еfesa nositi zaštitnu masku, potvrdio je Sferopulos.

“Sigurno, nosiće je još neko vrijeme”.

Oznake: Crvena zvezda