Sferopulos pred Barselonu: Moramo biti veoma koncentrisani

02.02.2024. | 08:48

Košarkaši Crvene zvezde nakon velike pobjede nad Valensijom večeras od 20 časova igraju meč sa Barselonom u Beogradskoj Areni.

Zbog dobrih igara crveno bijelih u prethodnom periodu, važnih pobjeda, utakmica sa Barselonom u okviru 25. kola Evrolige „miriše“ na još jedan nezaboravan spektakl sa prepunim tribinama u kome crveno bijeli traže novu pobedu.

“Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Znamo koliko je Barselona opasna kao ekipa. Imaju mnogo igrača koji mogu da igraju na najvišem nivou. Zato moramo biti veoma koncentrisani da bismo sledili naš plan da pokušamo da im u oba pravca pravimo probleme. Potrebno je da čitamo igru i da se suprostavimo kao tim, jer oni ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa ako se fokusiramo na dva ili tri, uvek može neko da iskoči i zada udarac”, rekao je trener crveno belih Janis Sferopulos trener Crvene zvezde.

U prethodnoj utakmici, crveno bijeli su bili vrlo blizu pobede u Blau Grani.

“Imali smo nekoliko loših trenutaka koji su im omogućili da steknu dvocifrenu prednost. Ali posle toga smo se vratili dva puta, i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da sledimo plan, i to je najvažnije. Ta utakmica je bila rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Zato sada mislim da su naši igrači spremniji da slede plan i budu mnogo bolji i dosledniji u ovoj četrdesetominutnoj utakmici”, dodao je Sferopulos.