Sevilja u finalu Lige Evrope

16.08.2020. | 23:10

Fudbaleri Sevilje prvi su finalisti Lige Evrope, pošto su u polufinalu na stadionu u Kelnu pobijedili Mančester junajted sa 2:1.

Junajted je imao više šansi, udaraca na gol, ali je Sevilja imala sjajnog Bona na golu i kada se sve sabere, više sreće, na kraju i koncentracije.

Španci su iskoristili dvije prilike, a Junajted može samo da žali za onim koje je propustio, jer je upravo to razlog što su izgubili – slaba realizacija.

Bio je to veoma dobar, otvoren meč od samog početka.

Junajted je nekako bolje otvorio meč, već u prvoj akciji je moglo da bude nešto više, ali nisu Englezi dugo čekali da dođu do nove šanse.

Igrao se devet minut kada je u prilici bio Markus Rašford, došlo je do duela kada je Rašford već šutirao, sudija Feliks Brih je pokazao na bijelu tačku, a Bruno Fernandeš je bio siguran i Junajted je poveo.

Fred je pet minuta kasnije mogao da povisi na 2:0, ali je pogodio spoljni dio mreže, da bi u 16. minutu Lukas Okampos imao priliku, šutirao je sa pet metara, De Hea je sjajno odbranio.

Preuzeli su Španci inicijativu, krenuli brže i ofanzivnije i poslije sjajne akcije po lijevom boku koja je krenula od Regilona, Suso je bio na drugoj stativi i nije mu bilo teško da u tom 26. minutu pogodi za 1:1.

Uspio je Junajted da se trgne, u posljednjih 15 minuta prvog dijela šutirali su nekoliko puta opasno, Marsijal u 33. minutu preko prečke, potom i Grinvud i Rašford, ali nedostajala je završnica i na poluvreme se otišlo izjednačenih snaga.

Pravo je čudo kako Sevilja nije primila gol u prvih desetak minuta drugog poluvremena, kada je golman Bono slobodno se može reći pravio čuda na golu.

U 46. minutu je Mejson Grinvud mogao do gola, Bono je sjano reagovao, a onda je Antoni Marisijal imao reviju neuspjelih pokušaja iz situacija kada je morao da pogodi.

Bilo je to u 50. i 53. minutu, Francuz je ostao u čudu kako makar jednom nije pogodio i to je kada se sve sabere presudilo.

Sevilja se konsolidovala, trener Lopetegi je izvršio izmjene sva tri napadača i to se ispostavilo kao odličan potez.

Upravo su rezervisti Vaskez, Munir i De Jong kreirali gol za preokret u 78. minutu.

Centaršut sa desne strane, mlaka reakcija odbrane Junajteda, zaspali su svi, a De Jong je bio u petercu – nema tu odbrane – 2:1!

Kasno se Junajted probudio, utisak je da je to bila kazna za sve prethodne promašaje i Sevilja je tako još jednom ušla u finale takmičenja koje je osvajala pet puta.

U drugom polufinalu u ponedjeljak, 17. avgusta od 21 čas sastaju se Inter i Šahtjor iz Donjecka.

 

Izvor:(Nova.rs)