Sestra potvrdila: Fudbaler (24) izvršio samoubistvo nakon što je pretukao sudiju VIDEO

18.07.2023. | 21:42

Mladi fudbaler Vilijams Aleksander Tapon (Williams Alexander Tapón, 24) izvršio je samoubistvo nakon što je na utakmici teško povredio sudiju.

Tokom dana se pojavio snimak sa fudbalske utakmice u nižim ligama na kome se vidi kako fudbaler nakon crvenog kartona, koji je dobio njegov saigrač, najprije pesnicama tuče sudiju, a onda ga šutira nogom u glavu.

 

Teške povrede

Sudija je zadobio teške povrede i u teškom stanju je prevezen u bolnicu. Arbitar je potom podnio tžbu protiv Tapona za pokušaj ubistva.

Čitav incident je zadobio veliki publicitet u argentinskoj javnosti koja je masovno počela da osuđuje fudbalera za nasilničko ponašanje i da zahtjeva zatvorsku kaznu zbog svirepog prebijanja sudije.

Tapon je automatski suspendovan, a očekivalo se i da ga policija uskoro privede po tužbi sudije. Pod cjelokupnim pritiskom s kojim više nije mogao da se nosi, fudbaler je počinio ono najgore – samoubistvo. Prije tog nemilog događaja javio se porodici poslavši oproštajnu audio poruku. Potom je pucao u sebe na željezničkoj stanici u gradu Aveljaneda.

Informacije o njegovom samoubistvu je potvrdila jedna od njegovih sestara koja je u televizijskom uključenju i pustila sa telefona njegovu oproštajnu poruku.

– Moj brat je izvršio samoubistvo zbog svih sr**a koja su mu priredili, za sve što su ga optuživali. Vodimo ga u mrtvačnicu, moj brat je izvršio samoubistvo.

Argentinski “Ole”, javlja i da je Tapon već imao policijski dosije zbog trgovine drogom i nasilja nad ženama.

Oznake: Fudbaler, Sudija