Šest fudbalera Željezničara uoči puta u Izrael pozitivno na koronavirus

25.08.2020. | 00:02

Fudbalski klub Željezničar u četvrtak će u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu gostovati kod Maccabija iz Haife, a uoči ove utakmice klub s Grbavice objavio je kako je šest fudbalera pozitivno na koronavirus.

Uoči puta u Haifu obavezno je bilo PCR testiranje na prisustvo koronavirusa, a rezultati su pokazali kako je šest fudbalera Plavih pozitivno.

Na koronavirus su pozitivni: Irfan Fejzić, Mustafa Mujezinović, Damir Sadiković, Ermin Zec, Frane Ikić i Samir Bekrić.

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/3160363887378671

“Testirani su svi fudbaleri, stručni štab, te ostala delegacija FK Željezničar koja će putovati na susret prvog pretkola Evropske lige u kojem naš Željezničar gostuje kod Maccabija iz Haife. Nažalost, testovi su pokazali šest pozitivnih odgovora među igračima, a to su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić. Svi fudbaleri se osjećaju dobro i već se nalaze u samoizolaciji” saopćeno je iz FK Željezničar.

Svi se osjećaju dobro, ali ne mogu pomoći Plavima u duelu Evropske lige i neće putovati u Izrael na susret s Maccabijem iz Haife. Duel se igra u četvrtak u 19:00 sati. Plavi u Izrael putuju u utorak u 14:00 sati.

 

Izvor:(Klix.ba)