Šest Borčevih fudbalera u reprezentativnim selekcijama BiH

11.06.2020. | 09:26
Đorđe Milojević, odnedavno se diči statusom mladog reprezentivca BiH. Fudbaler banjalučkog Borca,  dobio je poziv selektora Slobodana Starčevića, da 21.juna, zajedno sa saigračem Vladanom Danilovićem, već standardnim članom mlade reprezentacije, dođe u Zenicu, na trening kamp ove selekcije. 

“Kao i svakom drugom mladom fudbaleru veoma mi znači poziv u mladu reprezentaciju za nastavak moje karijere”, kaže Đorđe Milojević, fudbaler FK Borac.

Milojević je ove godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom u kojem je ponikao. Još nije dočekao zvanični debi u seniorskom timu, ali svakodnevno upija znanje koje mu nesebično prenose iskusniji saigrači.

“Uvijek se posavjetujem sa starijim igračima, pogotovo onim koji igraju na mojoj pozicji, kao što su Marko Jovanović i Nemanja Janičić. Trudim se da poslušam njihove savjete i da napredujem svakim novim treningom i utakmicom”, ističe Milojević.

Na klupsku adresu banjalučkog Borca, minulih dana, stigli su reprezentativni pozivi za ukupno šest fudbalera koji će se naći na skeneru selektora omladinskih kategorija. Prvi će put Zenice, već 13 juna, Luka Damjanović i Filip Račić na trening kamp U-18 reprezentacije, dok će četiri dana kasnije David Čavić i Marko Kujundžić zadužiti opremu selekcije U-19.

“Prije svega bih da čestitam svim saigračima na odličnoj sezoni i povratku na evropsku scenu, a zahvaljujući njima Marko i ja smo dobili poziv u reprezentaciju”, kaže David Čavić, fudbaler FK Borac.

“Obradovao me je poziv u reprezentaciji. Na nama je sada da predstavimo klub i sebe u najboljem svjetlu i da opravdamo poziv selektora”, kaže Marko Kujundžić, fudbaler FK Borac.

Ovim momcima zajedničko je jedno. Odmilja ih zovu “Borčeva djeca”. Fudbalski su odrasli i stasali na Gradskom stadionu koji im je odavno “druga kuća”. Rame uz rame, krče svoj sportski put, a želja im je kažu da u “crveno plavom” dresu ostave što dublji trag u seniorskom timu sa kojim uveliko treniraju.

Izvor: ATV