“Seriju smo učinili zanimljivom”: Nikola Jokić nakon ispadanja od Lejkersa VIDEO

27.09.2020. | 13:05

Srpski košarkaš Nikola Jokić na konferenciji za medije nakon ispadanja njegovih Denver Nagetsa od Los Anđeles Lejkersa u polufinalu NBA plej-ofa govorio je o poukama koje je ponio iz finala Zapadne konferencije.

Jokić je sinoć postigao 20 poena za Nagetse koji su poraženi od Lejkersa rezultatom 117:107 pa se ekipa iz Los Anđelesa našla u velikom finalu ukupnom pobjedom u seriji 4:1.

“Najbitnije je iskustvo, nešto što ćemo pamtiti cijeli život. Pokazali smo kakvi smo ljudi, koliko borbenosti u nama ima i nikad nismo odustajali. Lejkersi su bili bolji, LeBron je bio nestvaran, a Davis je puno zabio i odvlačio nam mnogo pažnje. I ostali su bili dobri. Seriju smo učinili zanimljivom. Jednom su nas dobili košem sa zvukom sirene, onda smo mi njih dobili. Kad su vodili i 16 razlike mi nismo odustajali. To je ono što će biti naš mentalitet i fokus u godinama koje dolaze. Bori se i ne odustaj. Trudi se i daj sebi šansu da pobijediš. Samo to tražimo od sebe”, rekao je Jokić.

Neki Jokićevi saigrači nisu bili ni draftovani pa od Nagetsa niko nije puno ni očekivao.

“Vjerovatno zato nismo odustajali ni protiv Ute ni protiv Klipersa. Niko smo i ništa. Samo smo momci koji su jako puno radili da bismo došli do ovdje. Neki nisu ni igrali prvu sezonu ili dvije, a znamo kako je kad se radi za nešto, a ne igraš. Kad sam došao prije pet ili šest godina ova ekipa imala je 33 pobjede. Danas smo u finalu Zapadne konferencije. Ostvarili smo nevjerovatan napredak”, poručio je Jokić.