Serija udaraca: Unuk Muhamada Alija slavio razornim nokautom VIDEO

26.11.2022. | 18:40

U jednoj od predbordbi na priredbi PFL-a sinoć u Njujorku, u toj je borilačkoj organizaciji debitovao Biađijo Ali Volš, 24-godišnji unuk bokserske ikone Muhamada Alija.

Ali Volš nastupio je u amaterskoj konkurenciji i za samo 45 sekundi nokautirao Toma Graesera. To mu je druga uzastopna pobjeda prekidom, nakon što je karijeru započeo porazom odlukom sudija u junu. Sinoć je protivnika deklasirao serijom udaraca i završio desnim direktom.

Iako se tek nedavno počeo baviti MMA-om, Ali Volš je bio srednjoškolska zvijezda u američkom fudbalu, koji je igrao i na univerzitetima Kalifornija i UNLV. Uoči borbe u razgovoru za “TMZ” priznao je da je pritisak zbog imena sada veći nego prije.

“Imao sam pritisak i u fudbalu, koji je potpuno drugačiji sport. I MMA je potpuno drugačiji od boksa, ali je takođe borilački sport pa je će tu biti malo više pritiska. Ja sam kao svaki drugi borac koji pokušava stvoriti svoje ime i naslijeđe, samo što je moj djed jako poznat. Ali na kraju je važno samo kakva ti je izvedba u kavezu”, rekao je Ali Volš.

Kad su ga upitali za poređenja s djedom, rekao je da njegov stil ne bi prošao u MMA-u: “Puno se oslanjao na prednju nogu dok je bacao udarce, u MMA-u bi me stalno udarali po toj nozi. Pokušao sam tako, dobio po nozi i srušili su me. Ali mislim da imam njegovu brzinu, da je nju prenio na mene.”

Oznake: Pobjeda