Šengelija otkrio zašto je otišao iz CSKA: To nisam bio ja

24.03.2022. | 18:22

Od svih ruskih klubova CSKA iz Moskve je najviše propatio pošto su svi strani košarkaši osim Nikole Milutinova napustili klub. Jedan od njih je i Gruzijac Tornike Šengelija koji je otišao u Virtus iz Bolonje.

On će ostati u Italiji do kraja sezone, a sada je konačno progovorio o razlozima zašto je otišao iz Rusije. Naglasio je da je prije svega želio da zaštiti svoju porodicu.

“Svi govore kako je to bila teška odluka, ali nije. Prije svega, osjetio sam da je moja porodica ugrožena,iako rat nije bio u Moskvi. Kada je rat u pitanju, nikada ne znaš šta može da se dogodi. Sve može da se promijeni u jednoj sekundi. Želio sam da sklonim porodicu, a onda sam i ja odlučio da odem”, rekao je Šengelija.

Novinare je zanimalo da li je na njegovu odluku uticalo to što je iz Gruzije.

“Naravno, činjenica da sam iz Gruzije je dosta uticala na moju odluku. Mnogi se vjerovatno i pitaju zbog čega sam uopšte išao u CSKA, ali ja nisam pristao na ugovor sve dok nisu ubacili stavku da uvijek mogu da igram za reprezentaciju Gruzije. To je za mene bilo vrlo bitno i tek kada su to ispunili pristao sam da potpišem ugovor”, otkrio je on.

Sada ističe da se kaje što je uopšte dolazio u Rusiju.

“Sada shvatam da nije bila najbolja odluka da odem u CSKA. Moram da naglasim da su se svi u klubu trudili da se osjećam komotno, ali jednostavno to nisam bio ja. Nisam bio isti igrač… ista osoba. Naravno uvijek sam se trudio na parketu, ali jednostavno, emotivno nisam bio tamo. Koliko god ja želio da se sport i politika ne mešaju, to je nekada nemoguće. Ovo je bila baš takva situacija”, naglasio je on.

Oznake: Šengelija