Selektor Srbije potvrdio: Sutra spisak “putnika” za Evropsko prvenstvo

30.08.2022. | 13:39

Selektor Srbije Svetislav Pešić u utorak je na konferenciji za medije saopštio da će spisak “putnika” za Evropsko prvenstvo biti objavljen u srijedu nakon posljednjeg treninga “Orlova”.

Igrači koji su na spisku selektora, a koji nisu nastupali na prethodne dvije utakmice kvalifikacija za Mundobasket, jesu: Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović i Boriša Simanić. Protiv Grčke u sastavu nije bio Filip Petrušev, a protiv Turske Dušan Ristić.

Na spisku selektora Pešića trenutno se nalaze:

Dejan Davidovac (CSKA);

Vanja Marinković (Baskonija);

Nikola Kalinić (Barselona);

Vladimir Lučić (Bajern Minhen);

Ognjen Dobrić (Crvena zvezda);

Nikola Jokić (Denver Nagets);

Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost);

Vasilije Micić (Anadolu Efes);

Marko Gudurić (Fenerbahče);

Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen);

Nikola Milutinov (CSKA);

Dušan Ristić (Fuenlabrada);

Filip Petrušev (Anadolu Efes);

Marko Gudurić (Fenerbahče);

Nemanja Nedović (Crvena zvezda);

Boriša Simanić (Saragosa).

Reprezentacija će u četvrtak ujutru putovati u Prag.

Reprezentacija Srbije nastupaće u D grupi, koja će se takmičiti u Pragu, a rivali će joj pored domaćina Češke biti još i Holandija, Finska, Izrael i Poljska.

Šampionat startuje prvog septembra, a Srbija prvi meč igra drugog septembra od 21 čas u praškoj „O2 areni“. Rival „Orlovima biće Holandija, prenosi Sportklub.

Srbija je na prošlom EP osvojila srebrnu medalju – tada je u finalu od tima Aleksandra Đorđevića bolja bila selekcija Slovenije.

Srbija iza sebe ima dve bitne pobjede u avgustovskom „prozoru“ u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – Pešićev tim je u Beogradu savladao Grčku, a u Istanbulu pobijedio Tursku, pa je sada u znatno boljoj poziciji nego što je bio posle prethodnog prozora. Kvalifikacije za Mundobasket, koji će se 2023. godine održati u Japanu, na Filipinima i u Indoneziji.