Selektor Srbije nije krio sreću: Sve igračice su se trudile, bilo je dosta požrtvovanja

16.10.2022. | 14:22

Odbojkašice Srbije su uspjele da odbrane titulu svjetskog šampiona.

One su u popodnevnim časovima sletjele na aerodrome u Beogradu i nakon susreta sa svojim najbližima uputile se na ceremoniju dobrodošlice.

Kapiten selekcije Srbije, Tijana Bošković je bila jako kratka, ali je imala snažnu poruku.

“Ja i dalje nisam svjesna šta smo uradile. Biće potrebno vrijeme kako bih rekla nešto pametnije. Čast je i privilegija biti dio ovakvog tima, rijetko ko može nešto ovako. Igrale smo timski i bile sve kao jedna. Nadam se da ćemo se opet ovdje vidjeti što prije”, rekao je sa suzama u očima MVP planetarnog šampionata.

Bojana Drča je proglašena za najboljeg tehničara Svjetskog prvenstva, a evo šta je rekla po dolasku u Beograd.

Utisci se još uvijek nisu slegli. Odbraniti svjetsko zlato nije bilo lako. Vjerovale smo i uspjele smo. 12 utakmica 12 pobjeda, hvala svim djevojkama i hvala vama što ste nas podržavali. Nadam se da ćemo nastaviti tako.

Uslijedilo je obraćanje i selektora Srbije, Danijelea Santarelija, ali na italijanskom.

“Ovo zlato je rezultat petomjesečnog rada cijelog našeg tima. Sve igračice su se dosta trudile, dosta su znoja prolile i bilo je dosta požrtvovanja. Ovaj rezultat je proizvod svega toga i ja im zaista u tom smislu dugujem mnogo. Želim da se zahvalim i stručnom štabu na svemu što su uradili za mene. Kada sam dolazio na mjesto selektora imao sam san i nadu da možemo da uradimo nešto veliko, i sad se san ostvario. Presrećni smo zbog rezultata koji smo ostvarili, ali vjerujem da je i cijela javnost u Srbiji oduševljena ovim našim rezultatom.

Prisutnima se obratio i predsjednik Odbojkaškom saveza Srbije, Zoran Gajić.

“Čestitam svim djevojkama i stručnom štabu. Djevojke su pokazala veliko poštovanje prema timu i nacionalnom dresu. To je uvijek bilo za poštovanje i uvijek smo govorili da bilo koje mjesto da zauzmu, uvijek će biti vrijedno zlata, zbog toga što smo bili ubijeđeni da će uvijek dati svoj maksimum”, započeo je Gajić.

Želeo bih da pozovem sve navijače da uvijek ovako bodre naše djevojke, zato što su one to zaslužile.

Za kraj ceremonije svim devojkama je uručena nagrada, a potom je uslijedilo i slikanje, kao i proslava uz trubače.

Svečani doček odbojkašica Srbije, svjetskih šampionki, zakazan je za nedelju od 20 časova ispred Skupštine grada.

Srpske odbojkašice su u subotu uveče na Svjetskom prvenstvu u Holandiji drugi put zaredom osvojile titulu svjetskog šampiona, pošto su u finalu ubedljivo pobjedile Brazil 3:0, piše Sportal.