Selektor pozvao 25 fudbalera: Petev objavio spisak reprezentacije BiH za martovske utakmice

11.03.2021. | 14:08

Selektor “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev objavio je spisak igrača za martovske utakmice.

“Zmajevi” će ovaj ciklus započeti gostujućom utakmicom kvalifikacija za SP protiv selekcije Finske koji je na programu 24. marta u Helsinkiju. Nakon toga slijedi prijateljski meč sa Kostarikom 27. marta u Zenici, te još jedan kvalifikacioni susret sa Francuskom 31. marta u Sarajevu.

Na spisku se našlo 25 igrača, a jedino novo ime je Nikola Vasilj, golman ukrajinske Zorje.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Zorja), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Darko Todorović (Hajduk Split), Sead Kolašinac (Šalke 04), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Vojvodina), Marko Mihojević (Gecepe).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Torino), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Rade Krunić (Milan), Amar Rahmanović (Konjaspor), Miroslav Stevanović (Servet), Haris Duljević (Nim).

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Ojpen).

“Na spisku se nalazi 25 igrača, pratio sam ih i mislim da su trenutno najbolji koje imamo na raspolaganju. Nadam se da će svi biti zdravi, da neće biti povreda a kroz razgovore koje sam imao, shvatio sam da su igrači motivisani te da i oni jedva čekaju da se okupimo. Želimo dobro početi kvalifikacije, tri utakmice su u samo nekoliko dana ali ova prva sa Finskom nam je najbitnija. Nećemo imati puno vremena za treninge pa ćemo se posvetiti taktičkoj i mentalnoj pripremi a stalno govorim da ću insistirati na zajedništvu i borbenoj igri. Kad svi imaju takav odnos, onda sam siguran da ni rezultat neće izostati”, rekao je Petev.

Oznake: Ivajlo Petev, Spisak