Selektor Kanade najavio duel sa Srbijom, pa se prisjetio: “Bio sam mali kad je Pešić osvojio prvu Evroligu”

06.09.2023. | 20:01

Selektor Kanade Đordi Fernandez istakao je poslije pobjede nad Slovenijom i plasmana u polufinale Mundobasketa da su njegovi igrači ispisali istoriju.

Istoriju smo ispisali, ovo je prvi put da je Kanada u polufinalu SP, velika stvar … Borili smo se na visokom nivou, počele su i naše kontre iz dobre odbrane- rekao je Fernandez.

Srbija, način igre, šta ste vidjeli?

– Vodi ih jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji, kada sam bio mali osvojio je Evroligu sa Barselonom. Sjajan trener, odlični igrači koji imaju mnogo iskustva u FIBA košarci koje mi nemamo, ali ga polako stičemo. Vjerujem da ćemo protiv Srbije biti bolji nego što smo bili na ovoj utakmici – optimističan je Tores.

O Dilanu Bruksu, šta sve donosi timu?

– Mora da bude bolje, ne smije da bude isključen… Mislim da je jedan od najboljih defanzivaca na ovom turniru, ovo je bila njegova odbrambena klinika – pritisak po cijelom terenu, stalno na ruci. I ko to ne voli, ne voli košarku – ističe trener Kanade.

– Svi vide poene Šeja, ali je bio najbolji i skakač sa 10 uhvaćenih lopti, on je organizator naše igre, i dominirao je i po poenima, ofanzivnim skokovima, i donosi nam mnogo više od tih poena. Svako ima svoju ulogu u ovoj ekipi, Bruks je odigrao na najvišem nivou, i Beret, i Keli…- zaključio je Fernandez, prenosi B92.

Oznake: Kanada, Selektor, Srbija