Selektor Hrvatske iskren: Volio bih izbjeći Srbiju u baražu, i to iz više razloga

Fudbaleri Hrvatske, kao i Srbije, o svojoj sudbini kada su u pitanje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo sami odlučuju.

Dok će “orlovi” u direktnom susretu sa Portugalom tražiti direktan prolaz, ekipa Zlatka Dalića će igrati sa Rusijom.

Ukoliko im to ne pođe za rukom, selektor Hrvatske ne bi želio da dobije Srbiju u baražu.

“Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dvije pobjede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobijedi Portugal u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija“, izjavio je.

Dalić se plaši da bi susret dvije selekcije otišao izvan sportskih okvira, ali i sam kvalitet reprezentacije Srbije je razlog zašto ih ne želi u baražu.

“Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobjediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dvije utakmice i zbog toga je ogroman pritisak. Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu. Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija (Srbija) izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne vjerujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom“, zaključio je Dalić, prenosi B92.

Ostavite komentar: