Selektor BiH emotivan: Čast mi je bilo raditi sa vama

01.04.2021. | 14:09

Nakon što su sinoć fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi od Francuske minimalnim rezultatom 1:0, po povratku u hotel dočekao ih je selektor Ivajlo Petev.

U emotivnom govoru selektor je između ostalog rekao:

“Prije svega želim da vam kažem da sam ponosan na vas i da mi je zadovoljstvo što sam vas upoznao. Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo nedostajalo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i bit će dobro”, poručio je Petev igračima.

Zbog pozitivnog testa na korona virus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta.

Kako je tekla komunikacija sa stručnim štabom i kako se osjećao selektor je objasnio:

“Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na TV-u. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načina rada. Zaista nemam šta reći za momke osim da sam ponosan na njih, ali i na stručni štab. Hvala im na požrtvovanosti i posvećenosti, ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod, ali siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv svjetskih prvaka. Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje”, rekao je Petev.

Bez obzira na to što je njegovo zdravstveno stanje stabilno, Petev će i dalje ostati u izolaciji i pod ljekarskim nadzorom.