Sedma uzastopna pobjeda Borca: Velež “pao” u Banjaluci

01.10.2023. | 23:04

Borac je u Banjaluci savladao ekipu Veleža rezultatom 2:0 u jednom od derbija devetog kola Premijer lige BiH.

Sedma je to uzastopna pobjeda Banjalučana u bh. eliti, što je novi najbolji klupski niz!

Na početku utakmice se igralo uglavnom između dva šesnaesterca, a već u 20. minuti Velež je ostao s igračem manje. Naime, Suljić je u razmaku od samo 10 minuta dobio dva žuta kartona te je morao ranije na tuširanje.

Krenuo je Borac odmah silovito, a u 27. minuti Grahovac je šutirao, ali je Hadžikić uz pomoć prečke zaustavio njegov udarac. Potom je Hadžikić sjajno intervenisao nakon udarca Nišića. I do kraja poluvremena domaći su imali više od igre, ali se Velež u prvih 45 minuta uspješno branio.

Već u sedmoj minuti nastavka Borac je došao u vodstvo. Kvržić je dobio loptu od Hrelje, potom prevario jednog igrača Veleža, a onda šutirao s 20 metara u nebranjeni dio mreže za 1:0 na semaforu.

Iako su imali igrača manje, Velež je u 64. minuti imao ogromnu priliku kada je Vehabović oduzeo loptu Kvržiću i šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola domaćih. Do kraja utakmice su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi, a Vranješ je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 2:0.

Borac se večerašnjom pobjedom učvrstio na prvom mjestu Premijer lige BiH s pet bodova više u odnosu na drugoplasirano Sarajevo, dok je Velež ostao na petoj poziciji. U narednom kolu Borac gostuje GOŠK-u, a Velež će ugostiti Posušje.

Marinović nakon pobjede: Držali smo utakmicu pod kontrolom

Trener Borca Vinko Marinović prokomentarisao je pobjedu u derbi utakmici protiv Veleža na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Šef struke Banjalučana je u izavi za “Arenu sport” najprije čestitao svom timu na sedam uzastopnih pobjeda i klupskom rekordu.

“Opet smo držali utakmicu pod kontrolom, imali smo neke svoje šanse u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili. U drugom smo napravili pritisak i došli do gola. Čekali smo situaciju da damo i drugi, koji je pao tek u 90. minutu, ali sve u svemu dosta teške tri utakmice i mogu samo da pohvalim igrače. Nemamo puno vremena, već u srijedu igramo Kup republike Srpske i sljedeći meč protiv GOŠK-a”, rekao je Marinović.