Scena koja para srce: Posljednji zagrljaj Dejana Milojevića i Nikole Jokića

18.01.2024. | 18:05

Dejan Milojević, preminuli srpski trener, razgovarao je sa Acom Stojanovićem 6. januara, dan nakon utakmice Denvera predvođenog Nikolom Jokićem i Dejanovog Golden Stejta, u kojem je srpski košarkaš bio heroj.

Dao je dvostruki MVP jedan od najčudesnijih koševa u karijeri, trojku za veliku pobjedu svog tima protiv Golden Stejta.

S obzirom na to da je Jokić pod Milojevićevim vođstvom u Megi završio juniorski staž i započeo seniorsku karijeru prije 12 godina, svi su gledali kako se njih dvojica srdačno pozdravljaju na rastanku poslije meča. Strašnim spletom okolnosti, to je bio jedan od njihovih posljednjih, ako ne i posljednji zagrljaj.

S obzirom da je i u Americi Milojević bio prepoznat po tome što je radio sa “Jokerom”, mnogi su ga pitali za to kako je “napravio” Nikolu Jokića, a on je na to odgovarao oštro – “Nisam napravio Nikolu Jokića!”.

Njih dvojica zajedno su radili u Megi od 2012. do 2015, kad je Jokić kao MVP ABA lige otišao u Denver i tamo postao najbolji igrač lige. A koliko god Miloje bio skroman, njegove zasluge za to su ogromne, a odnos sa Jokićem je uvijek bio i ostao poseban.

Dejan Milojević iznenada je preminuo u srijedu, od posljedica srčanog udara koji je doživio na gostovanju svog Golden Stejta u Solt Lejk Sitiju, gdje je trebalo da bude odigrana utakmica Juta – Voriorsi. Nakon što je Milojević hitno hospitalizovan, taj meč je odložen odlukom NBA lige, a trener Golden Stejta Stiv Ker izrazio je najdublje saučešće porodici Dejana Milojevića.

Oznake: Jokić, Milojević