Savo Milošević preuzeo odgovornost za bruku u Zenici: “Ja sam kriv, ne znam šta se desilo”

16.10.2023. | 23:14

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević dao je svoje viđenje večerašnje katastrofa protiv Portugala u kojem je bh. selekcija poražena s 5:0. Milošević je potpuno preuzeo odgovornost.

Bosna i Hercegovina je doživjela istinski debakl na Bilinom polju. Portugalci su slavili s 5:0, a selektor Savo Milošević je potpuno preuzeo odgovornost za poraz.

“U svakom slučaju moram priznati da je i meni bilo sve iznenađenje. Ja sam najveći krivac za ovo danas. Fizički im nismo mogli parirati. Oni su drugi nivo, ali to nema veze s nama, mi nismo bili na maksimimu. Ne znam zbog čega”.

“Do prije tri dana je izgledalo sve dobro, ali očigledno da nemamo energije za dvije utakmice od tri dana. Rano su dali gol i već uđete na startu s negativnim rezultatom. Rekao sam momcima koliko god da je teško, drugo poluvrijeme se odigralo na karakter i možda su zaradili za nešto bolje u budućnosti. Ovog momenta ne možemo biti nivo Portugala”

“Drugačiji su bili zahtjevi nego za Lihtenštajn, ali sve se srušilo u trećoj minuti, što se tiče modela igre. Energični i fizički nismo mogli. Nismo stizali ni faul da napravimo i teško je pričati o modelu igre koji smo htjeli jer nismo bili u situaciji da uopšte odigramo nikakav sistem.”

“I ja sam ovdje sedam dana i mogu napraviti samo analize i vidjeti šta je realna snaga ovog tima i o onom što možemo napraviti u narednim utakmicama”

“Imali smo dogovor da malo više stojimo i da se vraćamo brzo. Međutim, nismo stizali. Odgovornost i krivica je apsolutno moja, ali kratko je vremena da bih sve prepoznao da bih mogao da reagujem. Otpalo nam je dosta igrača, nismo imali defanzivni balans i nismo imali nijednog defanzivnog veznjaka. Cimirota i Pjanića smo žrtvovali na ovoj poziciji. Zbog toga nam je defanzivna linija na vjetrometini”, rekao je Milošević, navodi “SportSport.ba“.

Selektor ne bježi od odgovornosti za ovaj poraz i naredne utakmice će mu biti pripreme za baraž.

“Ne treba bježati od odgovornosti. Sad je već jasno da ćemo do EP moramo tražiti put kroz baraž i protiv Luksemburga i Slovačke ćemo pokušati što više uigrati ekipu”.