Savo Milošević ne želi remi, ima druge planove protiv Portugala

15.10.2023. | 21:00

Ne bih bio zadovoljan remijem, poručio je večeras Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Njegovi puleni sutra će na stadionu „Bilino polje“ ugostiti favorita grupe i jednu od najboljih reprezentacija svijeta, ali strateg „zmajeva“ bez obzira na kvalitet Kristijana Ronalda i društva ima drugačije planove od osvajanja samo jednog boda.

„Dok god postoje matematičke šanse mi ne smijemo bježati od odgovornosti. Ako želimo da se plasiramo na Euro nama treba pobjeda protiv Portugala“, rekao je večeras savo Milošević i dodao:

“Mi naravno nismo u situaciji da prijetimo, ali imamo nadu koju nam niko ne može oduzeti. Svako ima svoje planove, pa tako imamo i mi. Daćemo sve od sebe, maksimum. Biće teško, ali trebamo da pokažemo, lice, igru i pravi odnos od prvog do posljednjeg minuta koji nam treba u svakoj utakmici. Sa takvim načinom i pristupom odlučivaće nijanse”, prenose “Nezavisne”.