Savladana Danska: Leki odveo Australiju u osminu finala

30.11.2022. | 18:09

Reprezentacije Francuske i Australije igraće u osmini finala iz grupe D. Australijanci su u posljednjem kolu savladali Dansku golom Lekija u 61. minutu i pridružili se trikolorima, koji su poslije dva kola obezbijedili mjesto u nokaut fazi. Francuzi su sa praktično drugim timom poraženi od Tunisa 1:0.

Poluvremena na obje utakmice su završena bez golova. Danska je imala inicijativu protiv Australije, ali nije uspjela to da materijalizuje. Na drugom meču Tunišani su bili bolji od Francuske, koja je na teren izvela drugu postavu. Postigli su čak i gol preko Gandrija u osmom minutu nadoknade u drugom poluvremenu, ali je poništen poslije odluke VAR-a.

Nastavak na obje utakmice je donio mnogo više uzbuđenja. Veteran Hazri je u 57. minutu poslije sjajnog solo prodora doveo Tunis u vođstvo i u tom trenutku Tunišani su imali rezultat, koji ih vodi u narednu fazu, prenosi Sportklub.

Međutim, samo četiri minuta kasnije povela je i Australije. Metju Leki je primio dobar pas i odličnim udarcem donio prednost „sokerosima“. Australija je u tom trenutku imala ovjerenu vizu za osminu finala.

Do kraja meča se ništa nije promijenilo i Australijanci su mogli da počnu da slave. Potpuno su razočarali Danci, koji odlaze sa Mundijala sa jednim datim golom i jednim osvojenim bodom.