Savladali ekipu Vrijednosnice iz Osijeka: Borac zabilježio i drugu pobjedu u ABA 2 ligi

21.10.2022. | 17:21

Košarkaši Borca zabilježili su i drugi trijumf u ABA 2 ligi ove sezone. Banjalučani su na Zlatiboru savladali su ekipu Vrijednosnice iz Osijeka 81:70.

Banjalučani su od starta utakmice bili bolji rival i na krilima prije svega Aleksandra Langovića, ali i Teodora Simića stekli prednost od devet poena poslije prvog perioda (23:14). Posebno je, tokom cijele utakmice bila izaražena prednost “crveno-plavih” u skoku.

Međutim, na početku druge četvrtine, Osječani su uspjeli da smanje rezultat, da bi se potom izabranici Zorana Kašćelana ponovo odlijepili na dvocifrenu razliku (36:18) zahvaljujući sjajnom Langoviću. Na poluvremenu “crveno-plavi” su imali prednost od sedanm poena. Bilo je 46:39.U trećem kvartalu razlika u korist Banjalučana ponovo je narasla na “plus 14” (55:41), ali se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću od 12 pogodaka (68:56). Borac je za prvih pet minuta četvrte četvrtine ubacio samo dva poena, što je i doprinijelo da se Vrijednosnice u potpunosti vrate u utakmicu (70:67).

Ipak, kad je bilo najpotrebnije Langović je ponovo bio na visini zadatka, osiguravši “plus 10” svom timu (77:67) što je i prelomilo meč. Najefikasniji u ekipi Borca bio je upravo Aleksandar Langović sa 31 poenom uz devet skokova, Martin Džeron i Teodor Simić su postigli po 12, a dvocifren je bio Jan Rebec sa pogotkom manje. Kod hrvatske ekipe prednjačio je Matej Tokić sa 17 koševa. Borčev trener Zoran Kašćelan bio je zadovoljan na kraju susreta.

– Čestitam svojim igračima na važnoj pobjedi. Usudio bih se reći još važnijoj nakon onog dobrog otvaranja sezone protiv Širokog. Moram istaći da tim iz Osijeka lijepo izgleda, bez obzira što ne igraju najviši rang hrvatske košarke. Energetski je to jedan odličan tim sa dobrim pristupom. Bio je to veliki izazov za nas. Do ovog susreta nisu imali poraz u sezoni, što dovoljno govori o njima, imaju pobjednički mentalitet. Mi smo dobro odradili zadatak, ubacili smo dosta lopti pod koš gdje smo imali prednost u visini. Drago mi je što smo dobili jer učimo i kako se ponašati u “egal” završnicama. Ovo je ipak samo početak sezone, kreće nam i domaće prvenstvo, dosta je obaveza pred nama. ABA liga je tek na početku i prava borba za plej-of tek slijedi – rekao je Kašćelan, prenosi Glas Srpske.

BORAC: Džeron 12, Langović 31, Adamović 5, Gavrić, Šorak, Simić 12, Rebec 11, Bošković, Tanasković, Delalić 4, Reljić 6. Trener: Zoran Kašćelan.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Bredford 5, Vranješ 12, Martinović, Dmitrović 11, Tomljenović, Tokić 17, Budimir 1, Šiško 3, Bošnjak 7, Perković 6, Sudžum 8, Pavić. Trener: Srđan Helbih.

Oznake: KK Borac