Savić uoči prvenstva Evrope: Ambicije Srbije uvijek su vezane za osvajanje medalje

Tradicija uspjeha srpskog vaterpola ne dozvoljava nam da mijenjamo ambicije koje su uvijek vezane za osvajanje medalje, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić uoči starta Evropskog prvenstva u Splitu.

Tim dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona je potpuno promijenjen, a to najbolje ilustruje činjenica da su u sastavu u odnosu na Igre u Tokiju samo trojica igrača – Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

“Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno, ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promijenili tim poslije Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda (Nikola Jakšić, Ðorđe Lazić, prim. aut), ima stvari na koje ne možemo da utičemo”, izjavio je Savić na konferenciji za medije u Splitu.

Srbija će u Splitu igrati u D grupi sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom.

Prvi meč odigraće protiv Izraela, u ponedjeljak od 12 sati, dva dana kasnije slijedi duel sa Mađarima (19 sati) i na kraju grupne faze meč sa Slovenijom, 2. septembra, od 12 sati.

Ostavite komentar: