Savić uoči prvenstva Evrope: Ambicije Srbije uvijek su vezane za osvajanje medalje

26.08.2022. | 15:20

Tradicija uspjeha srpskog vaterpola ne dozvoljava nam da mijenjamo ambicije koje su uvijek vezane za osvajanje medalje, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić uoči starta Evropskog prvenstva u Splitu.

Tim dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona je potpuno promijenjen, a to najbolje ilustruje činjenica da su u sastavu u odnosu na Igre u Tokiju samo trojica igrača – Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

“Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno, ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promijenili tim poslije Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda (Nikola Jakšić, Ðorđe Lazić, prim. aut), ima stvari na koje ne možemo da utičemo”, izjavio je Savić na konferenciji za medije u Splitu.

Srbija će u Splitu igrati u D grupi sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom.

Prvi meč odigraće protiv Izraela, u ponedjeljak od 12 sati, dva dana kasnije slijedi duel sa Mađarima (19 sati) i na kraju grupne faze meč sa Slovenijom, 2. septembra, od 12 sati.