Savić o porazu od Hrvatske: Imali smo velike oscilacije u igri

29.06.2022. | 19:42

Srbija je izgubila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u meču protiv Hrvatske i tako ostala bez medalje na prvom velikom takmičenju poslije smjene generacija nakon Olimpijskih igara u Tokiju. U meču protiv “barakuda” ekipa Dejana Savića nijednog trenutka nije povela, uglavnom je jurila zaostatak, a konačan epilog naslućen je kada je u trećoj četvrtini prvi put gubila tri gola razlike.

Dejan Savić je čestitao kolegi Ivici Tucku, a novinari su ga pitali da li je ovo logičan rezultat u stvaranju jedne nove ekipe. Sljedeće veliko takmičenje biće Evropsko prvenstvo u Splitu, od 29. avgusta do 10. septembra.

“Ako bi se tako tješili, ali nije … Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobjedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitav tok od starta smo jurili rezultat. Bili smo u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jefine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rješava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba”, rekao je Savić.

Sava Ranđelović jedan je od igrača koji su bili dio najsjajnije generacije našeg vaterpola i sada je jedan od iskusnijih u timu. “Zaslužena pobjeda rivala, nismo bili svoji danas. Griješili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko u Splitu, ovdje nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mjesta”, rekao je on.

Golman i kapiten Branislav Mitrović rekao je da ekipa mentalno mora da bude pripremljenija za ovako teške mečeve i velike izazove.

“Uvijek je poraz u četvrtfinalu bolan, ali više treba da boli naša igra. Sutra je novi dan, mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobijedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od 5. do 8. mesta. Moramo da se mentalno što bolje pripremimo i da pobijedimo obe utakmice”, izjavio je iskusni čuvar mreže.

Strahinja Rašović je bio vidljivo razočaran: “Loša realizacija sa igračem više, bez rješenja, a ni odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspjeli da povedemo ni jedan jedini put. Taj odnos igrača više i manje je presudio”, poručio je on.

Srbija će u razigravanju igrati prvi meč 1. jula, protiv poraženog iz susreta Španija – Crna Gora.

Oznake: Dejan Savić, Srbija