Sautgejt u problemima pred Srbiju: Mnogo povrijeđenih igrača

11.06.2024. | 12:38

Pred vratima smo Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Jedan od favorita je svakako Engleska koja šampionat otvara u nedjelju protiv Srbije.

Tamošnji mediji prenose da se Garet Sautgejt na mukama. Najviše ga trenutno brinu najveće zvijezde, tačnije njih pet koji imaju problema sa povredama i kondicijom. Selektor “tri lava“ je prvo sve iznenadio spiskom na kojem se ne nalaze iskusni Džek Griliš, Hari Megvajer i Džejms Medison, a priliku je da mladim snagama poput Entonija Gordona, Kola Palmera i Ezea.

Telegraf tvrdi da će Džud Belingem, Fil Foden, Bakajo Saka, Džons Stons i Luk Šou morati da budu još jednom provjereni uoči meča sa Srbijom. U prevodu oni su pod znakom pitanja.

Kada su spremni oni su ključ igre u Sautgejtovom timu i njihov bi izostanak veliki udarac jer Engleska želi da počne Euro s pobjedom. Belingem je propustio prijateljske utakmice protiv Islanda i Bosne i Hercegovine nakon što je početkom mjeseca vodio Real Madrid do slavlja u Ligi prvaka, dok je Foden kao i većina zakazao protiv Islanda (0:1).

Saka je dobio svega pola sata od klupe, a Stons je zamijenjen nakon 45 minuta. Šou je već odavno odsutan i on će sigurno biti van stroja protiv “orlova“. A ako i ostale četiri zvijezde budu izostavljene, ona će selektor Sautgejt baš biti u problemima.

 

Oznake: Engleska, EP, Sautgejt