Saudijci osuli paljbu po Benzemi, počeo ih je nervirati: On donio neočekivanu odluku FOTO

27.12.2023. | 15:35

Karim Benzema ljetos je iznenadio odlukom da napusti Real Madrid i ide put Saudijske Arabije gdje je potpisao za Al Itihad. No, Francuzu ne ide onako kako je očekivao zbog svega je sve više na meti kritika, a zbog toga je Benzema jutros napravio radikalan potez koji je iznenadio fudbalsku javnost.

Benzema je nakon fantastičnih izdanja u Real Madridu s kojim je osvojio sve što je mogao odlučio da se okuša i u Saudijskoj Arabiji, a potpisom za Al Itihad postao je jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Francuz u Al Itihadu godišnje zarađuje čak 100 miliona eura, a ta cifra može biti i veća ukoliko ispuni određene uslove. Međutim, od Benzeme su Saudijci očekivali mnogo više od onoga što je on pružio prethodnih pola godine.

Benzema je na 20 mečeva za Al Itihad zabio 12 golova i upisao četiri asistencije, ali jasno je da se očekivalo dosta više. U prilog mu ne ide ni činjenica da rezultati nisu baš najbolji ove sezone zbog čega je upravo Benzema taj koji najviše ispašta.

Naime, Saudijci su već odavno Benzemu “uzeli za zub” i stalno ga kritikuju za loše partije, ali i odnose prema medijima i navijačima.

Benzema totalno ignoriše aktivnosti koje ima prema medijima i izjave skoro da ne daje. Nije ništa bolji ni prema navijačima koje izbjegava kad god to može što je izazvalo ljutnju među Saudijcima koji su krenuli da ga žestoko kritikuju.

Oni ostavljaju negativne komentare na svaku Benzeminu objavu na društvenim mrežama, a to je Francuzu očito itekako počelo smetati.

Zbog toga je on jutros napravio potez koji je sve izbacio iz takta jer je izbrisao svoj profil na Instagramu što je bilo u potpunosti neočekivano.

Očito je da Benzema želi mir i da mu je dosta svih tih negativnih komentara, te je ukinuo i taj vid moguće komunikacije s navijačima. Nije poznato da li je to samo privremeno ili Benzema više uopšte nema namjeru da se vraća na Instagram.

Takav potez Saudijci nisu očekivali, a naravno to im je dalo dodatni razlog da kritikuju najplaćenijeg igrača Al Itihada u istoriji.