Sarajevo, Velež i Mladost nastavljaju rat sa sudijama: Protiv nas su opet svirani penali

03.05.2021. | 12:57

FK Velež i FK Sarajevo nastavljaju najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti u Premijer ligi BiH, a oni su danas sličnim saopštenjem za javnost poručili da neće odustati od ove ideje.

Sarajevo je u saopštenju napisalo da uz pomoć Mladosti i Veleža nastavlja borbu za interes svih klubova te su opet pozvali premijerligaše da se priključe njihovom udruženju.
“Fudbalski klub Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. Kola. Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj – Kakanj i FK Velež Mostar, FK Sarajevo još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni”, piše na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola…

Posted by FK Sarajevo on Понедељак, 03. мај 2021.

Slično saopštenje objavili su i iz FK Velež s tim da oni posebno dodaju kako su protiv Sarajeva, Mladosti i njih dosuđeni penali, navodeći to kao dokaz da se radi protiv klubova koji su podržali inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša.
“Fudbalski klub Velež nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola Premijer lige BiH. Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež dosuđeni su jedanaesterci. Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Velež izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak. Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Sarajevo, FK Velež još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni. Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja te osiguravanje istih uslova za sve timove”, navode iz Veleža.

Fudbalski klub Velež nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel…

Posted by FK Velež Mostar on Понедељак, 03. мај 2021.

Identično saopštenje objavili su i iz FK Mladost.
Podsjećamo, sastanak predstavnika premijerligaša, koji je organizovao FK Sarajevo, održan je u četvrtak, a iako se većina klubova nije odazvala, predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić tada je najavio osnivanje udruženja klubova Premijer lige.

🗣 YES TO FOOTBALL, NO TO CORRUPTION! Fudbalski klub Mladost DK nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske…

Posted by FK Mladost Doboj – Kakanj on Понедељак, 03. мај 2021.

Sarajevo je u ovom kolu na svom stadionu pobijedilo Željezničar sa 3:1, dok je Velež na stadionu Rođeni u Mostaru remizirao protiv Borca rezultatom 1:1.