Sarajevo sigurno u gostima kod Rudara

08.08.2021. | 19:12

Fudbaleri Sarajeva savladali su u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u gostima ekipu Rudar Prijedora sa 2-0.

Bodul prijeti na otvaranju susreta. Nakon jednog soloprodora šutirao je iz velike udaljenosti, ali je Ščekić odbranio njegov udarac.

Prvu veliku šansu na meču imali su fudbaleri Rudara u desetoj minuti. Nakon kornera Pidro je zakasnio blokirati Demira Jakupovića koji je ostao sam, ali je neometan šutirao pored gola.

U 19. minuti sjajna akcija Prijedorčana nakon kontra napada, Santos je na kraju šutirao, ali je Belmin Dizdarević odlično reagovao.

Sarajevo je do prednosti došlo u 23. minuti susreta. Bagarić je iskoristio lošu reakciju odbrane Rudara i na kraju majstorski lobovao golmana Šćekića.

Pet minuta nakon vodećeg pogotka nova velika prednost za Sarajevo. Kobiljar je odlično prošao po desnoj strani, nesebično dodao do Bagarića, ali je napadač Bordo tima šutirao pored gola.

Sarajevo je udvostručilo prednost u 39. minuti susreta. Darko Bodul je izveo slobodan udarac, a loptu je u vlastitu mrežu poslao Nikola Mandić.

Prvi su u drugom poluvremenu zaprijetili izabranici Gorana Sablića. Kobiljar je sam izbio pred gol Rudara, ali je bio neprecizan.

Amoah je zaprijetio u 87. minuti, lako se oslobodio Pidre, namjestio na desnu nogu, ali je šutirao preko gola.

Dvije minute kasnije velika prilika za Cmiljanića. Lopta je došla do crnogorskog napadača koji je šutirao iz dobre pozicije, ali direktno u golmana Rudara.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Bordo tim nakon posljednjeg zvižduka Antonija Bandića mogao početi slaviti drugu pobjedu u sezoni.