Sarajevo minimalnim porazom od Seltika ispalo iz Evrope

01.10.2020. | 22:04

Fzdbaleri Sarajeva završili su takmičenje u Evropskoj ligi u play-offu. Bordo tim je u Zenici na stadionu Bilino Polje izgubio od Seltika rezultatom 1:0 i na taj način ispao iz Evrope.

Od prvog sudijskog zvižduka Seltik je krenuo ofanzivno, dok je Sarajevo napravilo “dvostruki blok” ispred svog gola i čekalo prilike za kontranapade.

Prvu priliku imao je Bordo tim kada je Fanimo povukao odličan kontranapad i dodao do Tatara koji je otišao previše ukoso i šutirao iz teške pozicije, te je Sarajevo od svega na kraju dobilo samo korner.

Seltik je do prve prave prilike čekao čak 40 minuta. Nakon jedne lopte u srce kaznenog prostora Edouard je lijepo spustio loptu do Elyounoussija koji šutira iz voleja, a golman Kovačević je bio veoma siguran i uhvatio loptu.

Seltik je prvu priliku u drugom poluvremenu imao u 52. minuti kada je nakon kornera stoper Ajer ostao sam na šest metara od Kovačevićevog gola, ali se nije najbolje snašao i šutirao je pored gola.

U 54. minuti Elyounoussi je pokušao lijevom nogom sa ivice kaznenog prostora, a još jednom pobjednik duela sa Norvežaninom je bio Kovačević koji je rutinski uhvatio loptu.

Sarajevo je zaprijetilo u 58. minuti. Pejović je izveo korner, na drugoj stativi je bio Miličević, ali je loše udario loptu glavom i ona je otišla u gol-aut.

Seltik je ubrzo ponovo uzvratio novim prilikama. Christie je u 63. minuti šutirao iznenada sa 25 metara, a lopta je otišla tik pored prečke gola Sarajeva. Nakon toga u 68. minuti nakon kornera iz prve je šutirao Elhamed, ali je lopta otišla tik pored stative, piše Klix.ba.

Napadi Škota su se isplatili u 70. minuti susreta. Christie je nakon lijeve akcije došao do prilike za šut sa 20 metara, Kovačević je odbio loptu, a Edouard je bio brži od odbrane i golmana Sarajeva i pospremio je u mrežu za 1:0.

Christie, najbolji pojedinac večerašnjeg duela u Zenici, je još jednom napravio nekoliko sjajnih poteza i izašao sam na Kovačevića. Uspio ga je prebaciti, ali je odbrana Sarajeva otklonila opasnost.

Do kraja susreta Seltik je rutinski iskontrolisao igru i rezultat i zasluženo prošao u grupnu fazu Evropske lige.

Fudbaleri Sarajeva su se na ovaj način oprostili od evropskih takmičenja za ovu sezonu.

Podsjetimo, Sarajevo je prošlo prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka zvanu Connah's Quay Nomads rezultatom 2:0, a potom je u drugom pretkolu ispalo od Dinama iz Bresta sa 2:1. Do duela sa Seltikom je došlo trijumfom u trećem prekolu Evropske lige protiv Budućnosti rezultatom 2:1.