Saradnja nije dugo trajala: Bjelica napustio Crvenu zvezdu nakon mjesec dana

10.10.2023. | 08:31

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica završio je saradnju sa Crvenom zvezdom poslije isteka jednomjesečnog ugovora sa klubom.

Naime, kao bomba odjeknula je vijest ovog ljeta da se trofejni košarkaš vraća u klub u kojem je nastupa od 2010. do 2013. godine i u kojem se afirmisao. Naime, on je došao u tim Crvene zvezde kao igrač Fenerbahčea, a veći dio plate je isplaćivao turski tim, 80%, dok je Zvezda plaćala preostalih 20 procenata.

U pitanju je bio otvoreni ugovor, te je KK Crvena zvezda zadržala pravo da se, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti, rastane sa igračem. Poslije jednogodišnje pauze, Bjelica nije mogao da isprati evroligaški ritam.

Nije sve išlo tokom kojim su se nadale dvije strane, pa je uprkos obostranoj želji došlo do rastanka. Činjenica da je nedavno propustio tradicionalni “medija dej”, te da nije bio registrovan na sajtu Evrolige, mnogima su probudile sumnju u to koliko Duško Ivanović računa na Nemanju Bjelicu.

Kako sada stvari stoje, formalno, Nemanja Bjelica vraća se u Fenerbahče sa kojim ima aktuelni ugovor.

Sjajni as i jedna od najboljih “četvorki” srpske košarke ima problema sa povredom, ali ona nije ni blizu ozbiljna koliko se nagađa. “Beli” se po svemu sudeći ne uklapa u sistem Duška Ivanovića, te će se vratiti u Istanbul, gdje ima ugovor sa turskim klubom do kraja sezone.

Bjelica ima platu od 1,5 miliona evra po sezoni, a u skladu s tim šta će dogovoriti sa Fenerbahčeom, zavisiće ostatak njegove sezone.

Bjelica je, pored Zvezde, nastupao i za, Kahu Laboral i Fenerbahče, a igrao je i u NBA ligi za Sakramento Kingse, Minesotu, Majami, kao i za Golden Stejt sa kojim je osvojio titulu NBA lige.

Sa reprezentacijom Srbije, Bjelica je osvojio zlato na Univerzijadi 2009. godine, kao i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine. Takođe, srebro na Svjetskom prvenstvu osvojio je 2014. godine.

Krilnog centra je povreda udaljila sa parketa cijele prošle sezone u redovima turskog velikana, a mnogi su se nadali da će u velikom stilu završiti karijeru u Beogradu.