Sara Ćirković osvojila zlatnu medalju u boksu na Omladinskom evropskom prvenstvu

23.04.2022. | 18:52

Sara Ćirković, član zvorničkog Bokserskog kluba “Obilić”, osvojila je zlatnu medalju u boksu na Omladinskom evropskom prvenstvu u Sofiji, a danas je za nju u Zvorniku priređen doček.

Ćirkovićeva, koja se zlatom okitila u dresu reprezentacije Srbije, zahvalila je Zvorničanima za podršku koja joj, ističe, puno znači.

“Presrećna sam zbog ovog uspjeha. Najteže mi je bilo u četvrtfinalu sa bokserkom iz Danske koja mi je bila i najjača protivnica“, rekla je novinarima Ćirkovićeva i dodala da su ostale borbe za nju bile mnogo lakše.

Ona je u finalu evropskog prvenstva pobijedila reprezentativku NJemačke, dok je u polufinalu bila bolja od reprezenativke iz Španije.

Trener “Obilića” Mirko Ždralo rekao je da je Ćirkovićeva, koja je osvojila zlatnu medalju u Sofiji, proglašena za najbolju bokserku turnira.

On je istakao da je Ćirkovićeva do sada imala ogroman uspjeha na evropskim takmičenjima, navodeći da je u juniorskoj konkurenciji bila vicešampionka Evrope, a prošle godine i omladinska vicešampionka Evrope.

“Ovo joj je bilo treće Evropsko prvensto i na ovom je stigla do zlata. Dočekali smo da Sara bude šampion Evrope”, rekao je Ždralo.

Prema njegovim riječima, uzimajući u obzir da je u Srbiju nakon 23 godine stiglo zlato sa oOmladinskog evropskog prvenstva u boksu, jasno je koliki je to uspjeh i za Srbiju i za Republiku Srpsku, za grad Zvornik i za Bokserski klub “Obilić”.

Ždralo je rekao da će uskoro početi pripreme i pravljenje planova treninga za Svjetsko prvenstvo u boksu, koje će biti održano u novembru u Španiji.