Saopštenje mostarskog kluba: Začetnik incidenta definitivno je bio kapiten domaćina VIDEO

17.10.2022. | 14:24

Odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski. Začetnik incidenta definitivno je bio kapiten kluba domaćina, navodi se u saopštenju mostarskog kluba vezano za događaje nakon jučerašnje utakmice M:tel Premijer lige BiH u Trebinju protiv Leotara.

“HŠK Zrinjski Mostar želi istaći kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao Klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja. HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti kako čvrsto stoji iza svih članova našeg Kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski”, navodi se između ostalog u saopštenju.

“Podsjetimo, prvi incident dogodio se na konferenciji za medije kada je član stručnog stožera FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera naše momčadi Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta definitivno bio kapetan kluba domaćina. HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš Klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH”, dodaju iz Zrinjskog.

“HŠK Zrinjski također traži od Nogometnog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatramo da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta”, zaklučuje se u saopštenju.

Leotar i Zrinjski u 14. kolu Premijer lige remizirali su rezultatom 1:1, a poslije utakmice dešavale su se sramotne scene.

Prvo je na konferenciji za medije u jednom trenutku nepoznata osoba ušla u salu, te vulgarnim tonom se obratila treneru gostujuće ekipe Sergeju Jakiroviću.

“Kome psuje majku mrtvu Bilbija ovdje sada? Svi nama psuje majke mrtve, je li vam to klub? Sram vas bilo. Pa se ugledajte… Pitajte ga šta radi. Psuje mrtve majke jer nema dovoljno tople vode, sram vas bilo”, rekao je nepoznati muškarac.

Trener Leotara Marko Maskimović ga je pokušao smiriti.

Nakon toga ispred stadiona Police desio se i fizički sukob u kojem su učestvovali, kako se vidi na snimlku, članovi oba tabora. Na videu se ne može vidjeti ko je koga prvi napao, te zašto je došlo do sukoba.