Saopšten spisak učesnika Svjetskog Kupa: Odbojkašice Srbije igraju u Japanu

Svjetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je spisak učesnika Svjetskog kupa 2019. u obje konkurencije, odbojkašice Srbije, kao svjetske šampionke, igraće na ovom takmičenju u Japanu.

Na 13. Svjetskom kupu 2019. u konkurenciji odbojkašica (14 – 29. septembar) igraće Japan (domaćin), Srbija (svjetski prvak), Rusija i Holandija iz Evrope (CEV), Kina i Koreja iz Azije (AVC), Kamerun i Kenija iz Afrike (CAVB), SAD i Dominikanska Republika iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORCECA) i Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV).

Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri kola u Saporou i Tojami, dok će se mečevi posljednja tri kola odigrati u Osaki.
Svjetski Kup 2019. u konkurenciji odbojkaša, 14. po redu, odigraće se od 1. do 15. oktobra. Na turniru će igrati Japan (domaćin), Poljska (svjetski prvak), Italija i Rusija iz Evrope (CEV), Iran i Australija iz Azije (AVC), Egipat i Tunis iz Afrike (CAVB), SAD i Kanada iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORCECA) i Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV).

Na turniru odbojkaša prvih pet kola će se odigrati u Fukuoki i Naganu, dok će se preostalih šest kola odigrati u Hirošimi.

Za razliku od prethodnih godina, Svjetski kup nije više kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre. Rezultati Svjetskog kupa će reprezentacijama učesnicama donijeti bodove za rang listu FIVB.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: