Saobraćaj obustavljen i u Istočnom Sarajevu: Maraton u Sarajevu okupio 1.200 učesnika

Saobraćaj u Istočnom Sarajevu obustavljen je u ulicama kroz koje će protrčati 1.200 maratonaca iz 29 država koji su jutros krenuli ispred Vijećnice u Sarajevu, gdje će biti i cilj trke.

U trci učestvuje i sedam ekipa koje pomažu licima sa invaliditetom u kolicima, a među maratoncima je i pet ekipa iz Jagodine iz Srbije i dvije iz Sarajeva i Kaknja.

Među učesnicima je i trkač iz Srbije Vlada Stevanović koji ima 88 godina, saopštili su organizatori trke Udruženje “Dečki u plavom”.

Trka će se uporedo odvijati na četiri staze, a svaki takmičar odabrao je između trčanja maratona 42 kilometra, polumaratona 21 kilometar, ili Memorijalne trke “Osman Junuzović” u dužini od pet kilometara.

Za djecu, zavisno od uzrasta, organizuje se i trka na 460, odnosno 920 metara.

Učesnici maratonske trke kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo imaju vremenski limit od šest časova da stignu do cilja, vremenski limit polumaratona je tri časa, a učesnici memorijalnu trku “Osman Junuzović trebaju da istrče za 45 minuta.

Nagrade su ravnopravne u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ukupan novčani nagradni fond je 12.600 KM, navodi se u saopštenju organizatora.

Ostavite komentar: