“Šanse izjednačene”: Trener rukometaša Slobode pred meč sa Borcem

18.09.2020. | 13:38

Davor Kadić, trener rukometaša Slobode, rekao je uoči polufinalnog meča Kupa BiH sa Borac M:telom, da timovi imaju podjednake šanse za plasman u finale.

Utakmicu će biti igrana u subotu u Doboju od u 20 časova, a pobjednik tog meča će se sastati sa bolji iz susreta MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – RK Izviđač Ljubuški koja je na rasporedu od 17 časova.

Kadić ističe da su ove ekipe zasluženo na finalnom turniru.

”Radi se ekipama koje su prethodne sezone pokazale da mogu i da znaju igrati rukomet na jako visokom nivou. Voljom žrijeba u polufinalu se sastajemo sa aktuelnim šampionom BiH.  S obzirom da se igra jedna utakmica i da su obje ekipe imale promjena u igračkom kadru, mislim da su šanse za prolazak u finale izjednačene, te da će biti presudna trenutna forma i psihološka spremnost igrača”, rekao je Kadić.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić ističe da su on i saigrači spremni i motivisani za duel sa Borcem i dodao:

“Borac je ekipa koju izuzetno cijenimo, ali se nadamo da ćemo se mi na kraju radovati. Svjesni smo da Sloboda dugo nije bila bliže trofeju, te zbog toga ćemo dati zadnji atom snage da ostvarimo svoj cilj”, rekao je Suhonjić na konferenciji za mediji.

Njegov sigrač Alen Ovčina je istakao da je siguran da će biti izutetno borbena i teška utakmica, pišu Nezavisne.

Oznake: Borac, Rukomet, Sloboda