Sandro Poletan spreman za povratak u ring – VIDEO

17.06.2020. | 22:28

Banjalučki bokser Sandro Poletan vratio se u puni trenažni proces. Pod budnim okom oca Miće, prionuo je na rad kako bi potpuno spreman dočekao nastavak prvenstva Srbije u kojem brani boje Loznice.

Zajedno sa klupskim saborcima, Sandro se u ring vraća 25. juna u Valjevu protiv boksera Metalca koji brane šampionsku titulu.

– To će biti derbi meč. Prošle godine smo izgubili. Imali smo isti broj bodova, ali su oni imali pobjedu više. Loznica je spremna maksimalno, tako i oni. Oni su domaćini. Vjerujem da će publika da uživa u svim mečevima. Što se tiče međunarodnih takmičenja, ne vjerujem da će se nešto održati ove godine, zbog korona virusa, ali mi održavamo formu i izlazićemo na sve mečeve koji budu u planu, kaže Sandro Poletan.

https://www.youtube.com/watch?v=oXUjojxpFWk&feature=emb_title

Odavno se u porodičnom trening centru Poletana vodi briga o svakom detalju, pa je tako minulih dana njihov gost bio doktor Radosav Đukić, poznat po radu sa brojim vrhunskim sportistima, među kojima su i braća Kličko. Sandra je podvrgnuo raznoraznim medicinskim tesitranjima kako bi Poletani stekli pravu sliku o trenutnoj formi. Bez dobre dijagnostike, danas, nema vrhunskih rezultata u sportu, pojašnjava doktor Đukić važnost sportske fiziologije.

– U principu sportske fiziologije je upravo to da sve fiziološke promjene koje tijelo radi, mi pratimo. Ne samo oksidacija u tijelu, koiko tijelo dobije kisika. Na bazi tih encima mogu da pratim da li će doći do neke povrede, da li je sportista pretreniran. Bez ovih naučnih saznanja u modernom svijetu i praćenja hormonskog statusa, mogućnost da neko napravi ogroman rezultat postoji ali je veoma mala, kaže doktor Đukić.

Željni znanja, Poletani su do sada obišli “pola” svijeta kako bi usavršli svoje vještine. Sandro bokserske za ring, a Mićo trenerske. Trude se, kažu, da idu u korak sa vremenom u svim aspektima bavljenja sportom, a svaka saradnja sa vrhunskim stručnjacima, kaže Mićo itekako dobro dobro dođe.

– Mi se tako upoznajemo sa novim stvarima, podižemo svoje nivoe i kapacitete, tako da to nama mnogo znači. Kroz njegovo sazrijevanje, prošli smo mnogobrojne kampove širom planete, pa tako mogu da kažem da je Sandro, ovog trenutka, najškolovaniji bokser sa prostora bivše Jugoslavije, kaže Mićo Poletan.

Sandru je i dalje najveći cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju za koje mu je ostala još jedna prilika, kvalifikacioni turnir u Parizu. Naredne godine, ovog banjalučkog boksera čeka još jedan veliki ispit. Beograd će da bude domaćin svjetskog prvenstva, a Sandro, koji već tri godina brani boje reprezentacije Srbije, ne krije da će dati sve od sebe, da iz svake borbe do samog kraja bokserskog mundijala izađe uzdignutih ruku nakon posljednjeg zvuka gonga u ringu.

 

Izvor:(ATV)