Sanderos o svom porijeklu: Krv mi je polu Srpska, polu Španska, ali ja sam Švajcarac

02.12.2022. | 09:09

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa Švajcarskom ovog petka od 20 sati u meču 3. kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Ovaj duel je “biti ili ne biti” za Orlove, baš kao i za selekciju Švajcarske.

Tako, pred sam meč švajcarski portal blick.ch objavio je razgovor sa bivšim reprezentativcem Švajcarske Filipom Sanderosom koji ima srpske korjene i koji je dao svoje viđenje utakmice.

“Reprezentacija danas ima mnogo više brzine i kontrole nego što smo mi imali. Biće to ‘vruća’ utakmica”, počinje priču Sanderos i odgovara na pianje o srpskim korenima.

Naime, on je po ocu Španac, a po majci Srbin. Tokom karijere nastupao je za selekciju Švajcarske.

“Tako je kako je, moja krv je polu srpska, polu španska, a, ja sam Švajcarac. Moja majka je odrasla u Argentini, i tamo imam rođake”, rekao je Senderos.

Sanderosa ne brine “zdravstveni bilten” tima i problemi koje imaju Elvedi, Šaćiri i Okafor.

“Na takmičenjima poput ovog, potrebni su ti svi igrači, svi spremni. Moraš da iskoristiš ovu veliku pozornicu. Ovo je velika prilika svima da se pokažu. Ovo je veliki momenat za švajcarski fudbal. Igrači uvek moraju da budu svesni da je ovo Svetsko prvenstvo i najveći momenat u njihovim karijerama. Ova pozornica piše istoriju koju ljudi pamte godinama”, zaključio je Sanderos, prenosi Telegraf.

Oznake: Srbija, Švajcarska