Šampionka BiH u karateu: Isidora Borovčanin na Evropskom prvenstvu

17.05.2021. | 14:47

Šampion Republike Srpske i BiH u karateu Isidora Borovčanin nastupiće na predstojećem Evropskom prvenstvu za seniore u Poreču, koje počinje 19. maja.

Miodrag Borovčanin, trener sokolačkog Karate kluba “Glasinac”, čiji je Borovčaninova član, rekao je Srni da je ovo za Isidoru prvo seniorsko prvenstvo, na kome će nastupati protiv najboljih u Evropi.

“Među takmičarkama će se naći i najbolja karatistkinja na svijetu, što će biti veliko iskustvo za Isidoru, ali i dobar podstrek u daljem radu”, rekao je Borovčanin, koji je i Isidorin otac.

On je istakao da Isidora gradi sebi “veliki put uspješnih” od svoje pete godine, od kada je postala član Karate kluba, te zahvaljujući upornosti stasala nedavno u seniore, što je i bio njen i njegov cilj.

Prema njegovim riječima, Isidora nastupa na Evropskom prvenstvu u disciplini kate pojedinačno, te očekuje sve najbolje iako je konkurencija veoma jaka.

Borovčanin je podsjetio da je Isidora osvojila zlatnu medalju u katama pojedinačno za mlađe seniorke na Prvenstvu Republike Srpske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore 10. maja u Brčkom.

Na seniorskom Prvenstvu BiH u Gradačcu Isidora se izborila za zlatnu medalju i u veoma jakoj konkurenciji, naveo je trener, 10. aprila postala seniorska prvakinja BiH.

Borovčaninova je, nakon velikog niza priznanja i medalja, izabrana za sportistu opštine Sokolac 2020. godine na prijemu za najuspješnije sportiste koji je organizovao načelnik opštine u februaru.