Šampioni Evrope pakuju kofere: Belgijanci slavili u Sevilji i plasirali se u četvrtfinale EP

27.06.2021. | 23:03

Reprezentacija Belgije večeras je pobijedila Portugal u osmini finala Evropskog prvenstva sa 1:0 i izborila plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Na stadionu La Cartuja u Sevilji gledali smo dosta tvrdu utakmicu koju je na kraju odlučio jedan pogodak.

Veliku šansu već u šestoj minuti imala je selekcija Portugala kada je Jota bio u odličnoj priliki, ali je sa desetak metara šutirao pored gola Belgije.

Portugalci su zaprijetili u 25. minuti kada je Kristijano Ronaldo pokušao iz slobodnog udarca, no Courtois je to odbranio. Belgijanci su čekali na svoju šansu u ovom meču i to su dočekali u 42. minuti.

U centru pažnje našao se Thorgan Hazard koji je fantastično šutirao sa 22 metra i savladao Patricija za 1:0 i veliko slavlje igrača i navijača Belgije.

U drugom poluvremenu Belgijanci su čuvali svoju prednost i šansu su čekali iz kontri. Portugal je do izjednačenja mogao u 58. minuti kada je ponovo u prilici bio Jota, ali ni ovaj put nije bilo gola.

Nakon toga igralo se većinom između dva kaznena prostora, no u finišu utakmice Portugalci su krenuli svim silama naprijet.

Odličnu šansu Portugal je imao u 82. minuti kada je Bruno Fernandes centrirao, a Ruben Dias iz odlične prilike šutira direktno u Courtoisa.

Već u narednoj minuti Portugalci su imali veliku šansu. Ovaj put u prilici je bio Guerreiro koji s desetak metara pogađa stativu Courtoisa.

Do kraja utakmice Belgija je uspjela da se sačuva prednost i plasira se u četvrtfinale gdje će igrati protiv Italije koja je sinoć nakon produžetaka sa 2:1 bila bolja od selekcije Austrije, piše “sportsport.ba”.

Takođe, ono što može da brine Roberta Martineza pred četvrtfinale jeste povreda Kevina de Bruynea koji je izašao iz igre početkom drugog poluvremena večerašnje utakmice.