Šampione čeka rekonstrukcija tima: Rondo odustaje od veteranskog ugovora sa Lejkersima FOTO

15.10.2020. | 17:44

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Ražon Rondo, odustaće od mogućnosti da automatski produži ugovor sa „Jezerdžijama” na još jednu godinu i postaće slobodan agent, prenosi Basketbal Njuz, pozivajući se na izvore iz tabora aktuelnih šampiona svijeta.

Naravno, to ne znači da će napustiti Lejkerse, ako mu ovi ponude novi ugovor.

Jer, 34-godišnji plejmejker ima opciju u starom ugovoru, iz 2019. godine, da u sezoni 2020/21 aktivira tzv. „veteransku sezonu”, za godišnju platu od 2,6 miliona dolara.

Kako stvari stoje, Rondo neće prihvatiti tu mogućnost, a ukoliko mu Lejkersi ponude novi ugovor, nema sumnje da će ostati u šampionskom taboru.

Sjajni bek je bio jedan od ključnih igrača kluba iz Kalifornije, prilikom osvajanja posljednje titule. Dvostruki šampion NBA (sa Bostonom i Lejkersima), postao je košarkaš sa najviše asistencija kao rezervni plej u doigravanju, pošto je upisao 105 dodavanja i nadmašio Manua Đinobilija, koji je imao 95 u jednom plej-ofu.

U ovom trenutku, Lejkersi imaju puno posla u prelaznom roku, jer bi čak desetorica igrača u ekipi Franka Vogela mogli da postanu potencijalni slobodni agenti.

To su Antonio Dejvis, Kentejvis Koldvel-Poup, Ejveri Bredli, Džavajl Mekgi, Ražon Rondo, Dvajt Hauard, Markif Moris, Džared Dedli, Dion Vejters i Džej Ar Smit.