Šampion zabilježio novu pobjedu: Hamilton slavio u Portugalu i došao do 97. trijumfa

02.05.2021. | 18:12

Luis Hamilton, vozač Mercedesa u Formuli 1, pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Portugala.

Valteri Botas je imao pol poziciju, ali nije odnio trijumf već je to učinio njegov timski kolega Luis Hamilton i to sa najbržim krugom na stazi.
On je na drugom mjestu ostavio Maksa Ferstapena iz Red Bula, koji je probao da napravi iznenađenje i na kraju je to bilo dovoljno “samo” za drugo mjesto.
Na pobjedničkom postolju im se pridružio i Valteri Botas, dok je za malo bez postolja ostao četvrtoplasirani Peres, a potom idu Noris, Lekler, Okon, Alonso, Rikardo i Gasli koji kompletira Top 10, dok je Sajnc ostao bez bodova.

Lijepe su vijesti što je Alonso ponovo u bodovima, a i Rikardo je uspio da se izbori za bodove Meklarena iako je kvalifikacije vozio nešto slabije od onoga što smo očekivali.
Mik Šumaher je napravio veliki podvig kada je obišao Latifija, a valja spomenuti i da je Kimi Raikonen trku završio već u drugom krugu, nakon sudara sa timskim kolegom, Đovinacijem.

Najbrži krug je imao Maks Ferstapen, a do njega je došao u posljednjem krugu. Hamilton je sjajno vozio i zasluženo slavio.
Trka u Eštorilu nije bila najzanimljivija u sezoni, ali nije bila ni dosadna. Mercedes je još jednom pokazao koliko je dominantan i da Luis Hamilton namjerava da ponovo bude šampion, piše B92.