Šampion opet pao: Kingsi slavili, nevolje Golden Stejta se nastavljaju VIDEO

18.04.2023. | 10:15

Sakramento Kingsi nose maksimalan učinak u zaliv. Šampion je opet pao u Sakramentu, nevolje Golden Stejt Voriorsa na strani se nastavljaju.

Sada će zadatak u prvoj rundi biti mnogo teži, iako su ciljali kalifornijskog rivala u prvoj rundi. Samo, Sakramento nije slučajno prvi put poslije 17 godina u doigravanju, a upisali su trijumf rezultatom 114:106.

Kingsi su slavili uz po 24 poena Sabonisa i D'Arona Foksa, Golden Stejt je ostao bez Grina koji nije mogao, kao i obično da se kontroliše, nagazio je u posljednjoj četvrtini Litvanca na grudi. Sakramento je i kao uvodni meč serije sinoć otvorio utakmicu serijom promašaja za tri poena. Majk Braun trener godine u NBA je tražio odgovore tokom uvodnih 12 minuta, promijenio petorku, nije pomoglo.

 

Ipak, u nastavku serija 13:4, odnosno 23:8, brzo je prednost bila dvocifrena, na poluvrijeme su otišli sa +6. Nevolje su slijedile sa branioce prstena, Luni je brzo pokupio četvrtu i petu ličnu u drugom poluvremenu i Drajmond Grin je imao četiri, nije bilo pomoći kada je odlični Sabonis u pitanju. Sve što su gosti učinili je da se vrate na -1 trojkom Tompsona u posljednjoj četvrtini, uslijedila je nova serija 8:2 pa Sakramento nosi velikih 2:0 na sjever Kalifornije.

Kari je ubacio 28 poena za Golden Stejt, ali uz očajan šut za tri, Vigins i Tompson dodali 22, odnosno 21 koš. Loš šut i čak 20 grešaka odveli su Voriorse u novi poraz.

 

Filadelfija se mučila u drugom meču protiv Netsa, ali su nošeni publikom kao i sjajnim Tajrisom Maksijem stigli do pobjede. Momak sa Kentakija koji je bio 21. pik drafta igra fantastično u svojoj trećoj sezoni, noćas je spakovao 33 poena, pogodio nekoliko ključnih šuteva i zasjenio i Embida koji je završio sa 20 poena. Imao je tihu noć, 6 od 11 šut, ali je radio sve drugo, 19 skokova, 7 asistencija i 3 blokade. Na kraju su Siksersi stigli i do druge pobjede, sa velikom prednošću putovaće u Bruklin, pišu Nezavisne.

Rezultati:

Filadelfija – Bruklin 96:84 (2:0)

Sakramento – Goldej Stejt 114:106 (2:0)

Oznake: Golden Stejt, Kingsi