Samo nedjelju dana stariji od Srbina! Mari: Jednog dana će i Đokovića stići godine

10.01.2024. | 16:22

Mladi lavovi su naoštrili zube i sa velikim ambicijama polako stižu u Melburn. Tamo ih čeka kralj čopora, malo u godinama, ali kako kaže njegov ispisnik – veoma oštrih zuba.

”Neće biti lako mladim teniserima protiv Novaka Đokovića”, tvrdi Endi Mari, samo nedjelju dana stariji od vršnjaka iz Srbije.

”Jednog dana će i njega stići godine, ali ne verujem da će to biti sada. Još uvijek djeluje sjajno, ali logika kaže, niko ne postaje mlađi nego stariji”.

Britanac u prvi plan u intervjuu lokalnom ”Ejdžu” ističe Janika Sinera.

”Zablistao je na posljednja dva velika događaja prošle sezone, na završnom Mastersu i u Dejvis kupu”, podsjeća na dva velika trijumfa nad Đokovićem.

Međutim, ako u Torinu to nije iskoristio jer mu se Srbin u finalu revanširao, u Malagi je korist bila maksimalna. Ne samo da je savladao najboljeg svih vremena, nego je i osvojio Salataru.

”Australijski open je potpuno druga priča”, dodaje Mari.

Pa je dodao: ”Neće biti lako svim tim momcima protiv njega”.

Od mladih lavova, samo je Karlos Alkaraz osvajao gren slem. To ističe i Mari.

”Većina njih želi prvu titulu na ovakvim turnirima, a to uopšte nije jednostavna situacija. Pogotovo ako je sa druge strane mreže momak koji je takve pehare osvojio rekordnih 24 puta a čak 10 ovdje. Psihološki će to biti veoma zahtjevno”.

Iako je čak petostruki finalista, Škot ne krije da nema velike ambicije – ni u Melburnu, ni tokom cijele 2024:

”Cilj je da prođem bolje nego prošle godine”, podsjeća da se lani nije proslavio, u Autraliji je ispao u trećem kolu.

”U stvari cijele prošle godine nisam dobro igrao. Izgubio sam dosta mečeva koje sam mogao da dobijem. Nadam se da ću 2024. sa nekoliko poboljšanja moći da izazivam najveće asove”.

Na Rod Lejver je areni izgubio čak pet finala, od kojih četiri protiv Novaka i jedno Rodžera Federera.

”Volio bih da sam neke od tih mečeva igrao protiv nekog drugog, ali sudbina nije tako htjela”, ne krije razočaranje.

Sezonu nije dobro počeo – već u prvom kolu u Brizbejnu je eliminisan. Kao utjeha može da mu posluži da ga je pobijedio Grigor Dimitrov koji je osvojio titulu. Trenutno učestvuje na egzibiciji Kujong u Melburnu, a u prvom kolu je izgubio od Marina Čilića sa 6:3, 7:5.

Ostali rezultati prvog takmičarskog dana: Siner (Italija) – Polmans (Australija) 6:4, 6:0, Rune (Danska) – Hačanov (Rusija) 6:4, 7:5, Džidžen (Kina) – Tijafo (SAD) 6:3, 7:5.