Samardžić se oglasio: Majko, Srbija zove FOTO

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić izjavio je da želi da se sa selekcijom Srbije plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Samardžić je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Njemačke.

On je prihvatio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića da u budućnosti nastupa za A tim Srbije.

“Posljednjih nedjelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske buducnosti. Poslije brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovicem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuca”, napisao je Samardžić na svom Instagram nalogu.

On je istakao da jedva čeka da debituje za Srbiju.

“Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osjećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom”, dodao je Samardžić.

Fudbaler Udinezea je na kraju zahvalio i Fudbalskom savezu Njemačke.

“Uvijek mi je bila čast da budem dio reprezentacije Njemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na povjerenju. Naravno da cu i dalje držati palčeve za momke! Sada je vrijeme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove”, zaključio je Samardžić.

Samardžić se sa reprezentativcima Srbije priprema za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024.

Ostavite komentar: